RECRUITMENT MARKETEER

Help jij onze klanten met het optimaal inrichten van de candidate journey, goede werken-bij websites inrichten en slimme wervingscampagnes lanceren? Wil je werken voor klanten als: HORNBACH, Fietsenwinkel.nl, Douwe Egberts, Maasstad Ziekenhuis en de Gemeente Amsterdam? Dan zoeken wij jou! Waar wacht je nog op? Solliciteer direct! 

Wat zoeken wij?

Wat krijg je?

Wat ga je doen? 

HR en Recruitmentteams adviseren en ondersteunen
30%
Slimme (online) wervingscampagne lanceren
20%
Werken-bij sites inrichten en optimaliseren
15%
Spelen met innovatieve recruitment technologieën
15%
Recruitment marketing projecten managen
10%
Recruitment content ophalen en/of creëren
5%
Eigen initiatieven om toffe dingen te doen
5%

DE FUNCTIE

Als Recruitment Marketeer bij RecruitMarketing bepaal je de recruitment marketing strategie, verbeter je de recruitmentprocessen en implementeer je de meest innovatieve recruitment technologieën en wervingscampagnes voor onze klanten. Je luistert goed naar de wervingsdoelen van onze klanten en adviseert hoe zij deze kunnen behalen.

Jij weet wat er nodig is om een sterk werkgeversmerk neer te zetten en vertaalt dit door naar een goede werken-bij site en slimme wervingscampagnes. Dit hoef je natuurlijk niet alleen te doen (maar mag wel), dat doe je namelijk samen met onze online specialisten. Zij helpen jou met het optimaal inrichten en continu optimaliseren van de werken-bij sites en recruitment technologieën.

In deze rol werk je nauw samen met de HR en Recruitment afdelingen van onze klanten. Je zorgt er met het team voor dat de kosten per hire/plaatsing steeds lager wordt en de lifetime value toeneemt. Met jouw strategisch advies en pragmatische aanpak los je continu de knelpunten in het recruitmentproces van onze klanten op.

TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

Van het inrichten van een goede werken-bij site tot en met de implementatie van een Applicant Tracking System. Jij bent van a tot z verantwoordelijk voor het hele klanttraject. Dit doe je samen met een team van recruitment marketeers. Je werkt mee aan toffe en vooral converterende wervingscampagnes. Je neemt de klanten mee in de visie van RecruitMarketing, namelijk dat HR en Recruitment beter en vooral slimmer kan. Je legt klanten uit hoe zij via de algoritmes van Google en Facebook 24/7 kunnen werven en via chatbots en marketing automation het traditionele searchen kunnen automatiseren.

 

  • Je haalt de wervingsbehoefte op bij onze klanten en werkt deze uit tot strategische (arbeidsmarktcommunicatie/recruitment marketing) plannen;
  • Samen met de klant en het RecruitMarketing team haal je de benodigde Employer Brand content op of je laat deze ontwikkelen door onze grafische specialisten;
  • Je creëert sterke employer value propositions en positioneert deze via employer brand campagnes en eigen mediakanalen (intern & extern);
  • Je ontwikkelt met onze specialisten gebruiksvriendelijke werken-bij sites en vacaturedetailpagina’s.
  • Je helpt mee met het bedenken van toffe Employer Brand- en slimme wervingscampagnes;
  • Samen met onze Recruitment Marketeers lanceer je slimme wervingscampagnes op platformen als: Facebook, Instagram, TikTok, Reddit, Twitter, Indeed, LinkedIn, etc.
  • Je adviseert klanten en helpt ze met het implementeren van geavanceerde recruitment technologieën, denk aan: applicant tracking systems, chatbots, multiposters, etc.
  • Je zet recruitmentdata om naar waardevolle inzichten en op basis daarvan adviseer je onze klanten.

WAT JE NIET DOET

Traditioneel recruitment. Als Recruitment Marketeer manage je de instroom van kandidaten, maar spreek je nooit met kandidaten, tenzij het gaat om een doelgroeponderzoek 😉

JE WERKDAG BIJ RM

Je komt binnen en haalt een heerlijke cappuccino bij de bar. Op kantoor klap je je laptop open en werk je eerst je mails weg. Rond 10.00 uur werk je aan een strategisch voorstel voor de klant en rond 12.00 uur lunch je uitgebreid in ons gezamenlijke restaurant met dakterras voor in de zomer. Na de lunch bel je de klant om de resultaten van een wervingscampagne te bespreken en geef je advies over welke stappen we nog meer samen kunnen nemen om de wervingsinspanningen te verbeteren. Vervolgens ga je aan de slag met de implementatie van een nieuw ATS systeem van een andere klant. Aangezien geen dag hetzelfde is bij RM, denk je aan het eind van de dag vast na over met welke projecten je morgen aan de slag gaat. Zo heb je nog het ontwikkelen van een werken-bij website en een meeting met de designer voor nieuwe advertentie visuals op de planning staan. Je dag zit er bijna op, eerst nog even een uurtje knallen in de gym op de begane grond van het kantoor! Interesse?

"We helpen bedrijven aan een duurzame oplossing waar ze over 10 jaar nog steeds profijt van hebben. Samen helpen we onze klanten niet alleen met het behalen van hun huidige wervingsdoelstellingen, maar ook die van toekomstige jaren."
Marvin Croon
Recruitment Marketing Strateeg

TOOLS WAAR JE MEE GAAT WERKEN

SOLLICITATIEPROCES

RECRUITMARKETING

In tegenstelling tot een marketingbureau zijn de diensten van RecruitMarketing ontstaan door recruitment en marketing met elkaar te verbinden. RecruitMarketing helpt om die reden alleen recruitment teams en bureaus. Wij verbinden onze specialisten op maat aan opdrachtgevers, waardoor we niet alleen flexibel en onafhankelijk zijn, maar ook altijd up to speed. Wij werken samen met parners die in onze ogen onmisbaar zijn door hun nieuwste technologieën, de succesvolste kanalen of de strakste vacature oplossingen. Zo hebben we altijd een passende oplossing voor onze opdrachtgevers

Solliciteren

Vragen?

Wil je meer weten over deze functie? Laat het ons weten!